جعفری ؛ ارزش تغذیه‌ای و مزایای سلامتی مصرف آن

جعفری ؛ یک گیاه محبوب است که اغلب در آشپزخانه ایرانی از آن برای تهیه غذاهای مختلف و سالاد استفاده می‌شود.

جعفری جدا از کاربردهای آشپزی فراوان، بسیار مغذی است و نشان داده شده است که فواید زیادی برای سلامتی دارد.

این مقاله جعفری و اینکه این گیاه مغذی چگونه می‌تواند برای سلامتی شما مفید باشد، را مرور می‌کند.

ارزش تغذیه‌ای جعفری

دو قاشق غذاخوری (8 گرم) جعفری:

  • کالری: 2
  • ویتامین آ : 12%
  • ویتامین سی: 16%
  • ویتامین ک: 154%

جعفری از نظر کالری کم و در عین حال سرشار از مواد مغذی مهم مانند ویتامین‌های A ، K و C است.

ویتامین A یک ماده مغذی ضروری است که نقشی اساسی در ایمنی بدن و سلامت چشم شما دارد.

بعلاوه، این برای پوست شما مهم است و ممکن است بیماری پوستی مانند آکنه را بهبود بخشد.

جعفری همچنین منبع خوبی از ویتامین K، ماده مغذی پشتیبانی کننده سلامت استخوان و قلب است.

در واقع، فقط دو قاشق غذاخوری (8 گرم) جعفری ویتامین K بیش از نیاز روزانه شما را تحویل می‌دهد.

ویتامین K جدا از نقش آن در سلامت استخوان و قلب، برای لخته شدن خون ضروری است،

که می‌تواند به جلوگیری از خونریزی بیش از حد کمک کند.

علاوه بر این، جعفری مملو از ویتامین C است

ماده مغذی که سلامت قلب را بهبود می‌بخشد و برای سیستم ایمنی بدن شما حیاتی است.

ویتامین C همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می‌کند،

از سلول‌های شما در برابر آسیب‌های ناشی از مولکول‌های ناپایدار به نام رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

علاوه بر این، جعفری منبع خوبی از مواد مغذی منیزیم، پتاسیم، فولات، آهن و کلسیم است.

جعفری

مزایای سلامتی جعفری

در ادامه مقاله مهمترین مزایای سلامتی این گیاه دارویی مفید بررسی می‌شود.

ممکن است قند خون را بهبود بخشد.

جدا از دیابت، افزایش سطح قند خون می‌تواند به دلیل رعایت یک رژیم غذایی ناسالم یا کمبود ورزش رخ دهد.

افزایش سطح قند خون می‌تواند خطر ابتلا به عوارض سلامتی، مانند مقاومت به انسولین، دیابت، بیماری قلبی و سندرم متابولیک را افزایش دهد – مجموعه ای از علائم شامل کلسترول بالا و قند خون بالا.

مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌های جعفری ممکن است به طور موثر سطح بالای قند خون را کاهش دهند.

به عنوان مثال، یک مطالعه بر روی موش‌های مبتلا به دیابت نوع 1 نشان داد

که کسانی که به آنها عصاره جعفری داده شده، در مقایسه با گروه کنترل، کاهش بیشتری در سطح قند خون و بهبود عملکرد لوزالمعده را تجربه کرده اند.

همراه با داشتن یک رژیم غذایی متعادل، افزودن جعفری به غذای شما می‌تواند به حمایت از سطح قند خون سالم کمک کند.

گفته شده، مطالعات انسانی برای درک بهتر اثرات جعفری بر سطح قند خون لازم است.

می‌تواند از سلامت قلب و عروق را تقویت کند.

بیماری‌های قلبی و عروقی مانند سکته‌های قلبی و مغزی علت اصلی مرگ در سراسر جهان است.

یک رژیم غذایی ناسالم، ورزش نکردن، سیگار کشیدن و مصرف زیاد الکل همگی می ‌وانند در بروز بیماری قلبی نقش داشته باشند.

جعفری حاوی بسیاری از ترکیبات گیاهی از جمله آنتی اکسیدان‌های کاروتنوئید است

که مشخص شده با کاهش عوامل خطر بیماری‌های قلبی برای سلامت قلب مفید هستند.

به عنوان مثال، رژیم‌های غذایی غنی از کاروتنوئید برای بهبود عوامل خطر بیماری‌های قلبی مانند التهاب مزمن، و همچنین افزایش فشار خون و سطح کلسترول LDL (بد) نشان داده شده است.

علاوه بر این، مطالعات بیشتر نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی حاوی کاروتنوئید

می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مانند بیماری عروق کرونر را کاهش دهد.

یک مطالعه 12 ساله بر روی 73286 پرستار نشان داد که رابطه ای معکوس بین کاروتنوییدهای رژیم غذایی و بروز بیماری عروق کرونر وجود دارد.

یک مطالعه بزرگ دیگر روی 13293 نفر، که تا 18 سال تحت پیگیری بودند،

مشاهده کرد که کسانی که سطح کاروتنوئید در خون آنها بالاتر است،

نسبت به افرادی که سطح کاروتنوئید پایین‌تری دارند، میزان مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی پایین‌تر است.

جعفری همچنین حاوی ویتامین C، یک آنتی اکسیدان قوی است که ممکن است برای سلامت قلب شما مفید باشد.

یک مطالعه بر روی 13421 نفر نشان داد که کسانی که بیشترین میزان دریافت ویتامین C را دارند،

در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را دارند، به طور قابل توجهی خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهند.

جعفری

ممکن است به سلامت کلیه کمک کنید.

کلیه‌های شما ارگان‌های مهمی هستند که به طور مداوم خون شما را فیلتر می‌کنند،

زائدات و آب اضافی را از بدن خارج می‌کنند و سپس با ادرار دفع می‌شود.

گاهی اوقات، هنگامی که ادرار غلیظ می‌شود، رسوبات مواد معدنی ایجاد می‌شود و منجر به یک بیماری دردناک به نام سنگ کلیه می‌شود.

یک مطالعه بر روی موش‌های دارای سنگ کلیه نشان داد که کسانی که با جعفری تحت درمان قرار می‌گیرند،

میزان دفع کلسیم و پروتئین در ادرار را کاهش می‌دهند، همچنین pH ادرار و ادرار را در مقایسه با گروه کنترل افزایش می‌دهند.

همچنین جعفری به دلیل داشتن آنتی اکسیدان از جمله فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و ویتامین C دارای خاصیت ضد التهابی است.

علاوه بر این، جعفری ممکن است با کاهش فشار خون بالا، یک عامل خطر عمده برای بیماری کلیه، به سلامت کلیه‌ها کمک کند.

جعفری سرشار از نیترات است که به اتساع رگ‌های خونی کمک می‌کند، که باعث بهبود جریان خون و کاهش فشار خون می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که غذاهای غنی از نیترات مانند جعفری می‌توانند به حفظ سطح فشار خون سالم کمک کنند.

خواص ضد التهابی جعفری، همراه با توانایی آن در تنظیم pH ادرار و کاهش فشار خون، می‌تواند به سلامت کلیه‌ها و کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه کمک کند.

به خاطر داشته باشید که جعفری دارای اگزالات نسبتاً زیادی است – ترکیباتی که ممکن است خطر سنگ کلیه را افزایش دهند.

هنوز، متخصصان بهداشت توصیه می‌کنند که فقط افراد مبتلا به هایپراگز الوریا – که با دفع بیش از حد اگزالات در ادرار مشخص می شود – مصرف اگزالات های رژیم غذایی خود را محدود کنند.

سایر مزایای بالقوه جعفری

ممکن است به روش‌های زیر سلامتی شما را نیز بهبود بخشد:

  • خواص ضد باکتری: جعفری حاوی روغن‌های اساسی از جمله آپیول و میریستیسین است که دارای اثرات ضد باکتری هستند و با باکتری‌های بالقوه مضر مانند استافیلوکوکوس اورئوس مبارزه می‌کنند.
  • ممکن است برای سلامت استخوان مفید باشد. جعفری سرشار از ویتامین K، پتاسیم، منیزیم و کلسیم است – همه آنها برای سلامت استخوان ضروری هستند.
  • ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. تحقیقات نشان می‌دهد که apigenin – آنتی اکسیدانی در جعفری – عملکرد سیستم ایمنی بدن را با کاهش التهاب و جلوگیری از آسیب سلولی تنظیم می‌کند.
  • ممکن است سلامت کبد را افزایش دهد. مطالعات انجام شده بر روی موش‌های مبتلا به دیابت نشان داد که عصاره جعفری ممکن است از آسیب کبدی جلوگیری کند، عملکرد کبد را تقویت کرده و سطح آنتی اکسیدان را افزایش دهد.
/5
440,000
418,000
تومان
/5
300,000
285,000
تومان
/5
115,000
109,000
تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *